• Nederland startklaar voor de jaarlijkse belastingaangifte
  by Belastingdienst on maart 1, 2024 at 9:00 am

  Voor ongeveer 7,3 miljoen particulieren en ongeveer 1,9 miljoen ondernemers is het tussen 1 maart en 1 mei tijd voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting over 2023. Voor de één routine en voor de ander een lastige klus. Sinds vannacht 00.00 uur is het mogelijk om online aangifte inkomstenbelasting te doen via MijnBelastingdienst.nl of The post Nederland startklaar voor de jaarlijkse belastingaangifte appeared first on Over de Belastingdienst.

 • Winst door digitale aangifte dividendbelasting
  by Belastingdienst on februari 22, 2024 at 8:00 am

  Nog niet lang geleden konden bedrijven hun dividendbelastingaangifte nog op papier doen. Dat zorgde niet alleen voor gedoe voor de bedrijven, maar ook voor de Belastingdienst zelf. Gelukkig kan de dividendaangifte sinds 1 januari 2024 digitaal worden gedaan. Enrico van den Elshout (Productmanager VPB en dividendbelasting), Tim van Hemert (Teamleider CAP Dividendbelasting) en Marianne Rensen-Evers The post Winst door digitale aangifte dividendbelasting appeared first on Over de Belastingdienst.

 • Voortaan online automatische incasso voor voorlopige aanslag aanvragen
  by Belastingdienst on februari 19, 2024 at 11:30 am

  Om het betaalgemak van mensen verder te verbeteren, kunnen burgers vanaf deze maand voortaan online een machtiging voor automatische incasso aanvragen voor hun voorlopige aanslag. Mensen kunnen de aanvraag indienen via het Overzicht betalen en ontvangen op de website van de Belastingdienst. Met dit overzicht zorgt de belastingdienst dat mensen hun geldzaken snel en eenvoudig The post Voortaan online automatische incasso voor voorlopige aanslag aanvragen appeared first on Over de Belastingdienst.

 • 72.000 jongeren deden belastingaangifte na campagne
  by Belastingdienst on januari 30, 2024 at 9:54 am

  “Heb jij een bijbaan gehad? Vergeet dan niet belastingaangifte te doen. Want misschien laat je wel geld liggen. Dat is de boodschap waarmee de influencers Qucee en Niek Roozen op straat jongeren aanspraken. Het is een onderdeel van de campagne van vorig jaar om jongeren te helpen met hun belastingteruggave. Maar waarom wijst de Belastingdienst The post 72.000 jongeren deden belastingaangifte na campagne appeared first on Over de Belastingdienst.

 • Apps die belastingzaken makkelijker maken
  by Belastingdienst on januari 23, 2024 at 10:43 am

  Een aangifte doen binnen een minuut? Snel kijken of die vakantieaankoop mee terug mag naar Nederland? Of zelf het aantal uren kinderopvang aanpassen? Het kan allemaal met de mobiele apps die de Belastingdienst zelf maakt. Zo is er de aangifte app, handig bij eenvoudige aangiftes van studenten, scholieren of ouderen wanneer alleen een controle van The post Apps die belastingzaken makkelijker maken appeared first on Over de Belastingdienst.

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op Rijksoverheid.nl

 • Kabinet scherpt kwaliteitseisen gastouderopvang aan
  on maart 1, 2024 at 1:05 pm

  Er bestaan momenteel grote verschillen in de kwaliteit van opvang die gastouders aanbieden. Om te zorgen dat kinderen zich overal goed kunnen ontwikkelen wil het kabinet extra kwaliteitseisen per wet vastleggen. Het gaat onder meer om het vastleggen van vier pedagogische basisdoelen in de wet, een verplichting om permanent te blijven werken aan de ontwikkeling van kinderen en jaarlijkse coaching voor alle gastouders. Het wetsvoorstel wordt vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd en dient als eerste stap om de kwaliteitseisen voor gastouderopvang aan te scherpen.

 • Beleidsmakers en uitkeringsinstanties kunnen meer doen om mensen te behoeden voor vergissingen
  on februari 29, 2024 at 2:05 pm

  Mensen die een uitkering of toeslag aanvragen, overtreden regelmatig onbedoeld de regels. Beleidsmakers en uitkeringsinstanties zetten zich in om vergissingen te voorkomen, maar kunnen meer doen om mensen hiervoor te behoeden. Dat blijkt uit het eindadvies ‘Preventie – Een kwestie van doen!’, opgesteld door Team Preventie: een onafhankelijk team van beleidsmakers, uitkeringsinstanties en ervaringsdeskundigen onder leiding van prof. dr. Menno Fenger (hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam). Minister Van Gennip nam hun advies vandaag in ontvangst. 

 • Europese subsidie beschikbaar voor gelijkheid tussen verschillende genders op de werkvloer
  on februari 28, 2024 at 3:22 pm

  Van 6 mei tot en met 7 juni 2024 kunnen organisaties een subsidie aanvragen voor projecten die op een innovatieve wijze zijn gericht op het stimuleren van gelijkheid tussen mannen, vrouwen of andere genders op de werkvloer. Te denken valt bijvoorbeeld aan het mogelijk maken van een betere combinatie van arbeid en zorg of maatregelen gericht op loontransparantie en gelijke beloning. In totaal is er € 5,5 miljoen beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+).

 • OCTAS presenteert varianten om arbeidsongeschiktheidsstel te vereenvoudigen
  on februari 27, 2024 at 3:19 pm

  Dit is een persbericht van de onafhankelijke commissie toekomst arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS)

 • MKB-ondernemingen kunnen per 1 maart opnieuw SLIM-subsidie aanvragen
  on februari 23, 2024 at 12:10 pm

  Op 1 maart 2024 start het nieuwe aanvraagtijdvak SLIM voor individuele mkb-ondernemingen. Het aanvraagtijdvak is geopend van vrijdag 1 maart 2024 9.00 uur tot en met donderdag 28 maart 2024 17.00 uur.