• “Het helpt als je mensen vanuit vertrouwen benadert”
    by Belastingdienst on april 23, 2024 at 1:00 pm

    Persoonlijke hulp op maat. Daarvoor zorgt de Belastingdienst met steunpunten en balies. Wie hulp wil bij fiscale zaken of toeslagen, kan hier op afspraak terecht. Zoals meneer Winters die op een dag het steunpunt van Terneuzen binnenstapte met een dichte blauwe envelop. Daar sprak hij met medewerker Dienstverlening Paula Stoker. Zij maakte direct een afspraak The post “Het helpt als je mensen vanuit vertrouwen benadert” appeared first on Over de Belastingdienst.

  • Belastingdienst.nl heeft A-status digitale toegankelijkheid
    by Belastingdienst on april 23, 2024 at 8:16 am

    De belastingdienst.nl website heeft een A-status behaald in toegankelijkheid. Dat betekent dat de website voldoet aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), die toetsen hoe gemakkelijk de inhoud van een website wordt aangeboden. Lotte Bijl is toegankelijkheidsexpert bij de Belastingdienst: “Overheidsorganisaties moeten ervoor zorgen dat al hun digitale producten toegankelijk zijn voor iedereen. Ongeacht hulpsoftware The post Belastingdienst.nl heeft A-status digitale toegankelijkheid appeared first on Over de Belastingdienst.

  • Zo kunnen we onze beslissingen beter uitleggen
    by Belastingdienst on april 18, 2024 at 8:47 am

    Waarom krijg ik wel een brief om aangifte te doen en mijn broer niet? Hoe is de naheffing van het privégebruik van mijn leaseauto berekend? Door onze complexe fiscale wetgeving is de vraag stellen vaak makkelijker dan ‘m beantwoorden. Maar dat is snel aan het veranderen. Door wetgeving te analyseren en te definiëren leggen we The post Zo kunnen we onze beslissingen beter uitleggen appeared first on Over de Belastingdienst.

  • Warme koffie en hulp met aangifte bij de Belastingdienstbus
    by Belastingdienst on april 4, 2024 at 9:36 am

    Hoe geef je invulling aan de belofte ‘Een beetje hulp is nooit ver weg’? Door zo dicht mogelijk bij burgers en ondernemers te staan! Daarom stond de Belastingdienst vanaf dinsdag 26 maart met een campagnebus en warme koffie klaar om mensen die hulp nodig hebben bij hun aangifte de juiste richting in te sturen. Bjorn The post Warme koffie en hulp met aangifte bij de Belastingdienstbus appeared first on Over de Belastingdienst.

  • “Starters moeten van ons voldoende tekst en uitleg krijgen” 
    by Belastingdienst on april 2, 2024 at 1:09 pm

    Veel starters hebben vragen over belastingzaken. Daarom zorgt de Belastingdienst dat er altijd informatie en hulp beschikbaar is. Zoals via een live webinar. Landelijk coördinator startersvoorlichtingen Ferry Hoogerheijde : “Je merkt dat starters de extra hulp waarderen.”  Ferry is veteraan op het gebied van voorlichting voor startende ondernemers over belastingzaken. Hij doet dit al meer The post “Starters moeten van ons voldoende tekst en uitleg krijgen”  appeared first on Over de Belastingdienst.

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op Rijksoverheid.nl

  • Subsidieregeling groepshulpen in de kinderopvang gepubliceerd
    on april 23, 2024 at 9:36 am

    Vandaag publiceert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de subsidieregeling ‘groepshulpen in de kinderopvang’. Deze tijdelijke subsidieregeling biedt een tegemoetkoming in de loonkosten van groepshulpen voor kinderopvangorganisaties. De regeling geeft een impuls aan het aannemen van groepshulpen en hun doorgroei in de kinderopvang.

  • Nieuw regelkader voor toereikend minimumloon
    on april 19, 2024 at 11:45 am

    De lidstaten van de Europese Unie willen de leef- en werkomstandigheden van Europeanen verbeteren. Daarom zijn afspraken gemaakt over hoe lidstaten kunnen beoordelen of een minimumloon toereikend is. Het kabinet heeft deze afspraken uitgewerkt in een wetsvoorstel. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

  • Wetsvoorstel betere bescherming tegen mensenhandel naar de Tweede Kamer
    on april 19, 2024 at 11:45 am

    De strafbaarstelling van mensenhandel wordt uitgebreider en eenvoudiger. Hierdoor kunnen daders van mensenhandel beter opgespoord en vervolgd worden. Slachtoffers worden zo beter beschermd. Dit staat in het wetsvoorstel dat staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid mede namens minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid en minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer stuurt. 

  • Eerste Kamer tegen extra verhoging wettelijk minimumloon
    on april 17, 2024 at 5:12 am

    De Eerste Kamer heeft tegen de extra verhoging van het wettelijk minimumloon gestemd. Hierdoor gaat de extra verhoging met 1,2% per 1 juli niet door. De reguliere indexering van het minimumloon gaat wel door.

  • Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt per 1 januari 2025
    on april 16, 2024 at 12:20 pm

    Vanaf volgend jaar vervalt de tegemoetkoming die werkgevers kunnen krijgen voor werknemers met een laag inkomen. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) afschaft.