Feed has no items.

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op Rijksoverheid.nl

 • Complicatie in uitvoering nieuwe inburgeringswet
  on januari 27, 2022 at 4:16 pm

  Sinds 1 januari 2022 ontvingen zo’n 500 personen een brief van DUO dat zij inburgeringsplichtig zijn onder de Wet inburgering 2021. Voor een deel van deze mensen was dat ten onrechte. Volgens de wet moeten zij inburgeren onder de wet uit 2013. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en partners in de uitvoering zijn bezig dit te herstellen. DUO heeft het proces van vaststellen van de inburgeringsplicht tijdelijk stopgezet. Dit schrijft minister Karien van Gennip (SZW) in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Loket NOW opent 14 februari
  on januari 26, 2022 at 4:17 pm

  Werkgevers die geraakt worden door de coronacrisis kunnen vanaf 14 februari bij UWV NOW-6 aanvragen. Ze krijgen dan, net als in de eerdere subsidierondes, een voorschot waarmee ze in de maanden januari, februari en maart hun medewerkers kunnen betalen. Dat schrijft minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Ook vermeldt de brief de stand van zaken van de vaststellingen van de definitieve subsidie van de NOW-1 en het proces van terugbetalingen.

 • Minister Schouten spreekt met Koningin Máxima en SchuldenlabNL over aanpak schuldenproblematiek
  on januari 25, 2022 at 11:15 am

  Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 25 januari op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag gesproken met de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten over de aanpak van problematische schulden. De voorzitter van Stichting SchuldenlabNL, Gerrit Zalm, en de directeur, Sadik Harchaoui, waren ook aanwezig.  SchuldenlabNL werkt samen met publieke en private partijen aan onder meer de opschaling van effectieve schuldhulpmethoden voor kwetsbare groepen om hen schuldenzorgvrij te maken.

 • Nieuwe versie protocol Kinderopvang (20 januari 2022)
  on januari 20, 2022 at 2:26 pm

  Vrijdag 14 januari 2022 heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels wijzigen. Deze wijzigingen zijn inmiddels verwerkt in het protocol.

 • Wijzigingen quarantainebeleid - corona
  on januari 17, 2022 at 2:57 pm

  Vrijdag 14 januari 2022 heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels wijzigen.