• ''Signalen uit de samenleving zijn de brandstof voor betere dienstverlening''
  by Belastingdienst on maart 21, 2023 at 8:08 am

  De Belastingdienst doet zijn uiterste best om de dienstverlening voor burgers en bedrijven  zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk in te richten. ''We willen aansluiten bij wat de maatschappij van ons vraagt'', zegt Liane Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren bij de Belastingdienst. “Daarom halen we actief signalen op, zowel binnen als buiten onze dienst.” ''Verbetermogelijkheden zijn er The post ''Signalen uit de samenleving zijn de brandstof voor betere dienstverlening'' appeared first on Over de Belastingdienst.

 • Blog: “Ken jij iemand die goed bij de Belastingdienst past?”
  by Belastingdienst on maart 9, 2023 at 8:00 am

  De Belastingdienst zoekt dit jaar rond de 3.000 nieuwe collega’s. Een pittige opdracht waar afdelingshoofd Gerard Visser samen met zijn team voor staat opgesteld. Hoe vind je nieuw talent in deze krappe arbeidsmarkt? “De bijdrage die je levert aan de maatschappij, maakt van de Belastingdienst nog steeds een populaire werkgever.” Graven naar water De zoektocht The post Blog: “Ken jij iemand die goed bij de Belastingdienst past?” appeared first on Over de Belastingdienst.

 • “We focussen op projecten met de grootste impact voor burgers, bedrijven en intermediairs”
  by Belastingdienst on maart 6, 2023 at 3:39 pm

  900 ICT-applicaties, meer dan 64 miljard megabyte aan gegevens en de verwerking van €1 miljard aan belasting- en premie-inkomsten per dag. Dat is de dagelijkse realiteit bij de Belastingdienst. Dit omvangrijke ICT-landschap moet niet alleen onderhouden en beveiligd worden, maar ook continu vernieuwd. “Al zou de capaciteit onbeperkt zijn, je kunt niet alles tegelijk doen”, The post “We focussen op projecten met de grootste impact voor burgers, bedrijven en intermediairs” appeared first on Over de Belastingdienst.

 • Helpende hand voor fiscaal dienstverleners bij uitstel aangifte
  by Belastingdienst on maart 2, 2023 at 9:14 am

  Fiscaal dienstverleners verzorgen elk jaar miljoenen belastingaangiftes voor belastingplichtigen. Aangezien ze al die aangiften niet vóór 1 mei rond kunnen krijgen, is er de beconregeling. Hiermee krijgen ze twaalf maanden extra tijd om aangifte te doen. De Belastingdienst heeft deze regeling onlangs samen met de branche zó herzien, dat de fiscaal dienstverleners voortaan meer zelf The post Helpende hand voor fiscaal dienstverleners bij uitstel aangifte appeared first on Over de Belastingdienst.

 • Nederland kan weer belastingaangifte doen
  by Belastingdienst on maart 1, 2023 at 8:30 am

  Het is 1 maart en dat betekent dat u vanaf vandaag uw belastingaangifte over 2022 kunt invullen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor, want om 7 uur vanochtend hadden al 60.000 mensen hun aangifte ingestuurd. De eerste aangifte was 59 seconden na middernacht al binnen! "We begrijpen dat je je aangifte snel wilt insturen, The post Nederland kan weer belastingaangifte doen appeared first on Over de Belastingdienst.

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op Rijksoverheid.nl

 • Samenloop van regelingen pakt nadelig uit voor groep alleenverdieners met uitkering
  on maart 29, 2023 at 8:34 am

  Er zijn veel verschillende regelingen, vanuit verschillende overheidsinstanties, die bedoeld zijn om te zorgen dat mensen goed kunnen rondkomen en een zeker bestaan kunnen opbouwen. Dit is door de jaren heen een complex stelsel geworden. Als je gebruik maakt van meerdere regelingen (zoals toeslagen en een UWV-uitkering), kunnen regelingen tegen elkaar inwerken. Dit pakt momenteel nadelig uit voor een groep alleenverdieners met een uitkering van het UVW of van een private inkomensverzekering. Het kabinet spant zich tot het uiterste in om hier een oplossing voor te vinden.

 • De meerderheid van de Nederlanders ziet seksueel grensoverschrijdend gedrag als een groot probleem dat harder moet worden aangepakt.
  on maart 22, 2023 at 6:32 pm

  De actualiteiten laten keer op keer zien dat een grondige aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld heel hard nodig is. Daarom komen vandaag 250 vertegenwoordigers van organisaties, ervaringsdeskundigen en overheden bij elkaar om te spreken over de stand van zaken en volgende stappen. Tijdens de conferentie geven verantwoordelijk ministers Dijkgraaf (OCW) en Van Gennip (SZW) een inkijkje in de uitkomsten van een groot publieksonderzoek dat is uitgevoerd door I&O research. Zij vroegen 2.700 Nederlanders naar hun ideeën en meningen rond de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 • Gemeenten krijgen 17,5 miljoen voor bevorderen maatschappelijke participatie
  on maart 21, 2023 at 8:53 am

  Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt € 17,5 miljoen beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds (ESF+) om de kansen te vergroten van mensen om volwaardig mee te doen aan de maatschappij, ook als zij niet direct aan het werk kunnen. Gemeenten kunnen vanaf begin april aanvragen indienen.  

 • Simon Sibma herbenoemd als voorzitter Raad van Bestuur SVB
  on maart 10, 2023 at 2:27 pm

  Simon Sibma blijft ook de komende twee jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat heeft de ministerraad besloten op voordracht van minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. De hernieuwde benoeming gaat officieel in per 1 april 2023. Hij is dan inmiddels vijf jaar in dienst van de SVB.

 • Statushouders sneller aan het werk
  on maart 10, 2023 at 7:22 am

  Werken helpt nieuwkomers om sneller te integreren. Het draagt bij aan het leren van de taal, het opbouwen van een netwerk en het geeft meer zelfvertrouwen. Het kabinet wil daarom dat statushouders, ofwel vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning, sneller aan het werk gaan dan nu het geval is. Gemeenten gaan daarom aan de slag met startbanen voor statushouders. Ook worden ze in een asielzoekerscentrum al gekoppeld aan potentiële werkgevers.