Feed has no items.

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op Rijksoverheid.nl

 • Werkgevers realiseren ruim 85.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking
  on juli 16, 2024 at 1:00 pm

  Sinds 2013 hebben werkgevers in totaal 85.665 extra banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Het aantal banen is in 2023 licht gegroeid ten opzichte van 1 jaar eerder, maar blijft achter bij de doelstelling. Dit meldt staatssecretaris Jurgen Nobel (Participatie) in zijn brief over de tussentijdse resultaten van de banenafspraak.

 • Gemeenten van start met actieplan toegankelijkere schuldhulp
  on juli 15, 2024 at 8:00 am

  Gemeenten kunnen aan de slag met het actieplan om de schuldhulp aan inwoners te verbeteren. Met het overzicht dat vanaf vandaag online staat, krijgen gemeenten inzicht in wat mogelijk is op het gebied van schuldhulpverlening. Dit moet ertoe leiden dat de dienstverlening straks overal van hoge kwaliteit is en inwoners de hulp beter weten te vinden.

 • Subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders gepubliceerd
  on juli 1, 2024 at 8:47 am

  Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling ‘ondersteuning werkgevers inzet statushouders’ gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt werkgevers een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.

 • Hoge maatschappelijke kosten van schulden vragen om stevige aanpak
  on juni 27, 2024 at 4:30 pm

  Hoge schulden hebben niet alleen grote gevolgen voor de persoon met een betalingsachterstand, maar leiden ook tot hoge kosten voor de samenleving. Er zijn wezenlijke aanpassingen nodig om te zorgen dat minder mensen door schulden in de problemen komen. Dat staat in het Interdepartementale Beleidsonderzoek (IBO) naar problematische schulden. Het rapport 'Naar een beter werkende schuldenketen' is zonder politieke sturing opgesteld en wordt vandaag naar de Tweede Kamer verstuurd.

 • Pensioenopbouw in balans
  on juni 27, 2024 at 4:03 pm

  Verschillende ontwikkelingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst, hebben impact op de pensioenopbouw. De gevolgen hiervan zijn in beeld gebracht in een interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO) over de pensioenopbouw dat vandaag door het kabinet naar de Tweede Kamer is gestuurd.