De aangifte vennootschapsbelasting is verplicht voor vennootschappen (BV en NV). De vennootschapsbelasting wordt betaald over het belastbare bedrag (belastbare winst in een bepaald jaar verminderd met de aftrekbare verliezen). Ook verenigingen en stichtingen kunnen te maken krijgen met een verplichte aangifte vennootschapsbelasting. Dit geldt alleen in bepaalde situaties.

Naast het opstellen van de jaarrekening, kan Oonk Administratie & Advies ook de aangifte vennootschapsbelasting voor u verzorgen.

Wanneer aangifte vennootschapsbelasting indienen?

Is uw boekjaar gelijk aan het kalenderjaar? Dan moet u de aangifte indienen voor 1 juni van het volgende kalenderjaar. Heeft u een gebroken boekjaar? Dan moet u aangifte doen binnen 5 maanden na het einde van het boekjaar.

Uitstel aanvragen?

U kunt op twee manieren uitstel aanvragen:

  • U kunt zelf uitstel aanvragen door middel van een formulier uitstel vennootschapsbelasting of via inloggen ondernemers op de site van de Belastingdienst. U kunt dan tussen 1 april en 1 juni uitstel aanvragen. U vraagt dan uitstel aan tot 1 november. Wilt u langer uitstel, dan moet u een brief sturen naar uw belastingkantoor. Hierin geeft u aan waarom u zolang uitstel nodig heeft.
  • Oonk Administratie & Advies kan ook uitstel voor u aanvragen via de speciale uitstelregeling voor belastingconsulenten

 

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Telefoon: 06-22700244
E-mail: info@oonkadministratie.nl
Contactformulier