Ondernemers zijn verplicht om digitaal aangifte te doen bij de Belastingdienst. U kunt dit uitbesteden aan Oonk Administratie & Advies.

Wat is belangrijk voor de aangifte inkomstenbelasting als ondernemer:

  • Juiste urenregistratie voor het urencriterium:  indien u als ondernemer 1225 uur of meer aan u onderneming besteedt, heeft u recht op onderdelen van de ondernemersaftrek zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek, de aftrek speur en ontwikkelingswerk (S&O), de meewerkaftrek en stakingsaftrek.
  • MKB-winstvrijstelling: als ondernemer heeft u recht op MKB-winstvrijstelling. In 2017 en 2018 is dit 14% van de winst.
  • Investeringsaftrek benutten:  u kunt een deel van de investering in bedrijfsmiddelen terugkrijgen via de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA) en/of de milieu-investeringsaftrek (MIA). Let op; deze aftrekposten werken met drempels.
  • Privé gemaakte zakelijke kosten:  Ook zakelijke kosten die u privé maakt, kunt u aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Voorbeelden hiervan zijn de zakelijke kilometers die u met uw privé auto rijdt of het zakelijke deel van uw privé telefoon en/of internetabonnement.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: indien u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten, is de premie die u daarvoor betaalt aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting. De premie valt onder de uitgaven voor inkomensvoorzieningen.
  • Fiscale oudedagsreserve: indien u aan het urencriterium voldoet, kunt u jaarlijks een deel van de inkomsten reserveren voor het pensioen. Dit is de fiscale oudedagsreserve. Het bedrag dat u reserveert, is aftrekbaar van de winst. Dit is wel een tijdelijk belastingvoordeel. Indien u de AOW-leeftijd bereikt, stopt met het bedrijf of u voldoet twee kalenderjaren niet aan het urencriterium, dan moet er alsnog belasting betaald worden over het gereserveerde bedrag.

Als u slim gebruik maakt van middeling, toeslagen en bepaalde kosten- en/of aftrekposten, kunt u veel geld besparen. Oonk Administratie & Advies helpt u hierbij.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Telefoon: 06-22700244
E-mail: info@oonkadministratie.nl
Contactformulier