Feed has no items.

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsberichten van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op Rijksoverheid.nl

  • Kinderopvang mag langer meer medewerkers in opleiding formatief inzetten
    on april 30, 2024 at 11:16 am

    Kinderopvangorganisaties krijgen langer de ruimte om meer beroepskrachten in opleiding formatief in te zetten. Wel verbindt minister Van Gennip hier een nieuwe voorwaarde aan, zodat deze medewerkers niet te snel te veel verantwoordelijkheid krijgen. Er moet een begeleidingsplan komen waar de beroepskracht in opleiding, de praktijkbegeleider en de opleidingsbegeleider schriftelijk mee hebben ingestemd.

  • Internetconsultatie: hogere kinderopvangtoeslag voor gezinnen met middeninkomens in 2025
    on april 29, 2024 at 8:20 am

    De kinderopvangtoeslag gaat volgend jaar stapsgewijs omhoog, waarschijnlijk voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen tussen ongeveer € 29.400 en € 159.200. Dit voorstel gaat vandaag in internetconsultatie. Het maakt kinderopvang betaalbaarder voor middeninkomens, stimuleert (meer) werken en zorgt ook voor meer zekerheid over het inkomen.

  • Wetsvoorstel voor modernisering sociale zekerheid in Caribisch Nederland
    on april 26, 2024 at 12:30 pm

    Let op:  Dit bericht is op 30 april 2024 aangepast; zie laatste alinea Met het oog op het streven naar gelijkwaardigheid en het bevorderen van bestaanszekerheid is een modernisering van het sociale zekerheidsstelsel in Caribisch Nederland noodzakelijk. Met dat uitgangspunt stuurt het kabinet na het meireces een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer. Inwoners, Centraal Dialogen en openbare lichamen hebben reeds gereageerd op de plannen.

  • Kabinet investeert in Werkcentra door heel Nederland
    on april 26, 2024 at 12:30 pm

    Het is belangrijk dat mensen en bedrijven weten waar ze hulp kunnen krijgen bij de zoektocht naar een baan of personeel, zeker gezien de personeelstekorten op de arbeidsmarkt. Het kabinet investeert daarom in Werkcentra door heel Nederland. Een Werkcentrum is 1 loket in de buurt waar je met verschillende hulpvragen terecht kunt. De komende jaren wordt hier € 86 miljoen extra voor gereserveerd. Dat schrijven minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, mede namens minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat, minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs, in een brief aan de Tweede Kamer.

  • Internetconsultatie wijziging Besluit Inburgering 2021 van start
    on april 26, 2024 at 12:30 pm

    In de Wet inburgering 2021 (Wi2021) zijn een aantal knelpunten geconstateerd door uitvoeringspartijen. De wijzigingen die worden voorgesteld in het Besluit inburgering 2021 (Bi2021) gaan vandaag in internetconsultatie. Het betreft onder meer verruiming van het meetellen van taaluren voor groepen jongeren. Belangstellenden kunnen tot en met 31 mei 2024 reageren op deze internetconsultatie.